diumenge, 16 de setembre del 2007

7minuts per desconnectar



7 minuts

és el temps mínim necessari de jeure sobre l'herba al costat del mar escoltant el remor de les onades per poder desconnectar del món caòtic, neuròtic i estressant que vivim cada dia en la nostra rutina de treballar, feinejar i ocupar el nostre cervell amb el concepte de producció de la societat en la que vivim.
El ritme de vida que ens marca la nostra societat és massa ràpid, desconnectat de la terra, de l'exercici físic de la creació manual, del contacte amb la realitat. Ens trobem alienats i per aquesta raó sovint les persones es troben estressades, cansades mentalment, sense capacitat per fer front a situacions quotidianes. El nostre cap no té temps per relaxar-se, per disfrutar de moments de contemplació de la vida i de reflexió personal que ens ajudin a créixer interiorment.
És llavors quan apareixen coses rares com: incapacitat per prendre decisions senzilles, no poder reconèixer ni acceptar sentiments propis, necessitat suprema de no estar mai sols, dependència absoluta d'instruments que ens permetin sentir-nos lligats a la societat, incapacitat de relacions normals, sentiment de buit intern, incapacitat de fer front al fracàs, infravaloració pròpia, ... (Després d'escriure això hauria de llençar l'ordenador? No!!! Jo no sóc tan conseqüent com per això!)
Recomanacions:
para el mòbil.
7minuts d'estiraments en silenci absolut.
dutxar-se amb temps i sense música.
passejar una estona cada dia, com a mínim 1/2 hora (aprofiteu per treure el gos a passejar).
fer activitats que no incloguin consumisme.
dedicar temps a seure amb els amics.
buscar hobbis que impliquen una activitat manual i/o artística (pintura, escultura, dibuix, papiroflèxia, pintar figueretes de jocs de rol... manualitats en general)
dedicar temps a activitats quotidianes d'utilitat bàsica (fer feines de casa, netejar el cotxe, ocupar-se del nostre animal domèstic, cuinar...)
Si ens deixem atrapar per les urbs acabarem tots tenint visites setmanals amb els psicoterapeutes.
Felicitats al psicoterapeutes, psicolègs, psiquiatres i altres!!! No us faltarà mai feina!
gn

2 comentaris:

Armando Bronca ha dit...

Ostres, l'has clavat!!!, m'agrada l'estètica d'aquest nou bloq.
Per cert, també es triguen 7 minuts a preparar un esmorzar al matí i 7 minuts per tornar a la dolça consciencia del dia dia al llevar-se

gn ha dit...

Gràcies!
Faré referencia a aquests temps verbals.
No+5min!
gn